banys de bosc

Natura i salut

A GinkgoEspai creiem fermament en la interacció entre natura i salut, i per salut entenem tant el benestar físic com el mental i l’espiritual. A més a més, considerem que la salut humana és multidimensional: personal, comunitària i ambiental. 

Cada cop hi ha més evidències científiques que demostren que la natura ens aporta beneficis insubstituïbles per a la salut i el benestar integrals, en les tres dimensions constitutives de l’ésser humà: física, psicològica i espiritual.

El contacte directe amb la natura millora l’estat general de salut i augmenta la vitalitat física, millora l’equilibri i el benestar psicològics, millora la interacció i la cohesió social i fomenta la capacitat de meravellar-se, el sentit d’unitat i pertinença.

Banys de bosc

La teràpia del bany de bosc, o shinrin-yoku en japonès, és una pràctica de benestar que implica una immersió conscient en la natura, generalment en un bosc, per promoure la relaxació i l’equilibri emocional a través de la connexió amb la natura i els sentits.

Aviat organitzarem banys de bosc per la zona. Visita aquesta secció regularment si en vols més informació, o bé fes clic al botó.

Pròximament

(Shinrin-yoku )

La teràpia dels banys de bosc va néixer al Japó. Es duu a terme caminant tranquil·lament per un bosc, prestant atenció als sentits i connectant amb la natura. Aquesta experiència redueix l’estrès, millora la salut cardiovascular, augmenta la concentració i promou una sensació de pau i relaxació. Es considera, doncs, una teràpia de benestar que fomenta la salut en el sentit més ampli (física, psicològica, emocional i espiritual) mitjançant la connexió amb la natura.

L’activitat té una durada d’unes tres hores i el recorregut total té entre un quilòmetre i un quilòmetre i mig. No requereix cap condició física especial.

 

Guia titulat

Activitat terapèutica

Activitat a la natura

Recorreguts fàcils

“Depenem de la natura no solament per a la nostra supervivència física. També necessitem la natura perquè ens ensenyi el camí cap a casa, el camí de sortida de la presó de les nostres ments. Ens hem perdut en el fer, en el pensar, en el recordar, en l’anticipar: estem perduts en un complex laberint, en un món de problemes. Hem oblidat allò que les roques, les plantes i els animals encara saben. Ens hem oblidat de ser: de ser nosaltres mateixos, d’estar en silenci, de ser en el lloc on hi ha la vida: Aquí i Ara.”

Eckhart Tolle: El silenci parla

Desplaça cap amunt